Каменния мост в Свиленград- пешеходна зона след строежа на околовръстен път
Каменния мост в Свиленград- пешеходна зона след строежа на околовръстен път / netinfo
3720 метра околовръстни пътища и нови улици ще бъдат изградени в Свиленград. 1220 м от тях ще бъдат улици в един от кварталите, който се обособи зад стадион „Колодрума”. Там предстои цялостно изграждане на инфраструктура, както и битова канализация по Оперативна програма “Околна среда”.
7,5 млн. лв. ще струва новото строителство, което ще облекчи движението на превозни средства. Средствата, които правят възможна реализацията на Общия устройствен план на граничния град от 1993 година, са предоставени от Министерски съвет като целевасубсидия за рехабилитация на общинската пътна мрежана Свиленград.

Строителните дейности, които осъществява хасковска фирма са в три участъка- в новия квартал, разширение с 24 метра пътното платно на отсечката между улиците “Сан Стефано” и “Генерал Скобелев”, както и по ул. “Зорница”, която на по- късен етап ще бъде продължена.

Другият околовръстен път, който Свиленград ще има е с дължина 518 м. и започва от новия мост на река Марица. Неговата основна цел е да свърже кв. Гебран с останалата част на града и да намали трафика на автомобили по 500-годишния каменен мост над Марица. Обществено обсъждане ще реши за обособяване на историческия паметник като пешеходна зона след създаването на алтернативния маршрут.