/ БГНЕС
Митничари откриха недекларирани 8225 текстилни изделия при сканиране с рентгенова апаратура на контейнер, част от товарна влакова композиция, влизаща в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

На 25 септември на митнически пункт жп Гара Свиленград пристига контейнер, натоварен на влакова композиция, пътуваща от Турция през България за Германия. 

Откриха много фалшиви стоки на „Дунав мост“ при Русе и Видин

Контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която възникват съмнения за недекларирана стока. 

При последвалия физически контрол от служителите на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ се установява, че в контейнера освен декларираната стока по документи - килими от синтетични материали, има и текстилни изделия, които не са били описани в придружаващите документи.

Открити са 167 колета с общо 8225 различни артикули - тениски, блузи, якета, спортни комплекти, дънки, носещи словни и фигуративни знаци на известни търговски марки.

Стоките са задържани. По случая предстои да бъде образувано административнонаказателно производство за митническа контрабанда.