/ Агенция
Митничари откриха големи количества „маркови“ стоки при три отделни проверки на два автобуса с пътници и един товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозните средства са спрени в близост до "Дунав мост"-Русе и до "Дунав мост"-Видин на излизане на от страната.

След спецакция в Ямбол: Иззеха голямо количество „маркови“ стоки

Иззети са 8650 артикула, сред които 5127 облекла, 2413 парфюма, 175 чифта спортни обувки и 935 чанти, всички с обозначения на световни марки.

Автобусите с чужда регистрация са превозвали пътници от Турция за Румъния през България. В района на ГКПП "Дунав мост"-Русе са селектирани за щателни митнически проверки.

На 24 септември митническите служители откриват в багажа на един от пътниците в проверявания автобус 1044 чифта чорапи и 165 блузи, шалове, спортни комплекти.

За стоките не са представени документи за закупуването им или за въвеждането им на територията на България и ЕС. На нарушителя - турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

Откриха фалшиви парфюми, скрити под паста за зъби на „Дунав мост“ 2 (СНИМКИ)

При друга проверка на автобус в багажа на член от екипажа са открити недекларирани 608 парфюма, 218 зимни елеци, блузи и спортни комплекти и 175 чифта спортни обувки.

Над 5700 облекла, парфюми и чанти са задържани след щателна митническа проверка на товарен автомобил в района на ГКПП "Видин". Влекач с полуремарке с българска регистрация пристига на пункта на 21 септември.

Водачът - български гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от България за Германия. В хода на проверката, в товарното помещение сред декларираната стока са открити 3700 блузи, 1085 парфюма и 935 чанти, всички с лога на известни марки.