Изтичане на газ от цистерна затвори за кратко пътя край с. Крепост
Изтичане на газ от цистерна затвори за кратко пътя край с. Крепост / DarikNews.bg, Архив

Заради изтичане на газ от автоцистерна край бензиностанция в близост до с. Крепост за около 2 часа районът бе отцепен и движението по пътя Хасково-Димитровград спря. Към момента аварийната ситуация е овладяна и трафикът- възстановен.

Шофьорът на цистерната действал адекватно и се опитал да предотврати изтичането на газ, но клапан не е задействал, обясниха от пожарната в Димитровград. За кратко се е наложило и прекъсване на електричеството.

На място са били изпратени екипи от РС ПБЗН Хасково и РС ПБЗН Димитровград. Взети са всички предпазни мерки, за да се избегне взривоопасна ситуация, като спасителните екипи са реагирали светкавично. Електрозахранването бе прекъснато. Служителите на аварийната служба са замразили крана и са започнали обливане на мястото на аварията. През 15 минути се правят замервания на гама-фона. Към момента няма завишени нива на замърсяване, които да са опасни за здравето на хората.  На място е пристигнал и собственикът на обекта, който съдействал на спасителните служби за овладяване на ситуацията.