Излезе коледен брой на Младежки вестник посветен на 90-годишнината на Младежкия червен кръст
Излезе коледен брой на Младежки вестник посветен на 90-годишнината на Младежкия червен кръст / netinfo

Специалното издание на "Младежки вестник", посветено на юбилея на младежката организация, бе представено днес в БЧК - Хасково по време на отчетното събрание за дейността на Младежкия червен кръст. Доброволци и репортери заедно подготвиха коледния брой, в който се популяризират   доброволческите инициативи и кампании на БМЧК - Хасково  и Младежкия център. В международната година на доброволчеството двете организации проведоха дарителски кампании, бал на доброволците и др. Репортерите събраха и зададоха справочник за организациите от Хасковска област, които приемат доброволци.

"Работата ни заедно ни дава  надежда, че и през следващата 2012 година ще работим заедно с Младежкия център в областта на доброволчеството сред младите хора", каза шефката на областната червенокръстка организация Минка Мечеринкова.

По-късно през деня младите червенокръсци провеждат и отчетното си събрание за дейността на организацията през 2011 година. На него се отчитат успешно реализирани проекти като кампания "Приемна грижа", конкурса за есета "Търся теб" и др.