И пенсионерите дадоха рамо на Георги Иванов
И пенсионерите дадоха рамо на Георги Иванов / netinfo
След почетните граждани и спортните деятели на Хасково, подкрепа за Георги Иванов изразиха днес и пенсионерите от Движение за социална солидарност.

Политическата организация, която твърди, че има 23 хиляди симпатизанти на местно ниво, застава зад третия мандат на досегашния кмет. Той все още не е обявил дали ще се кандидатира на предстоящите избори.

Според лидерът на тукашната организация Георги Бакшишев, Иванов е направил много за града и е най- достойният от всички кметували досега в Хасково. Той изтъкна благоустрояването на центъра, проектите за реконструкция на спортните бази, поддържането на парковете, където пенсионерите се събират както и помощта при ремонтиране на клуба, в който Движението за социална солидарност ще се помещава.

Хората от третата възраст имат желание да влязат във властта на всички нива. Първа тяхна цел е местният парламент, а след това и Народното събрание. Според регионалният им лидер увеличението на пенсиите с 10 процента е бутафорно, затова те ще продължат да протестират.

В Хасково нова вълна от митинги е планирана за месеците август- септември, а в София пенсионерите готвели блокада на пътища.