Хванаха димитровградчани и симеоновградски хлапак с дрога
Хванаха димитровградчани и симеоновградски хлапак с дрога / Dariknews.bg, архив

Димитровградчанин, стар познайник на органите на реда, е задържан за разпространение на дрога, информират от полицията в Хасково. През изминалия уикенд криминалисти от полицейското управление на Димитровград са извършили процесуално-следствени действия по установяване и доказване на престъпната му дейност. В събота, на булевард „България” в Димитровград те са извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес”, шофиран от задържания 31-годишен мъж. При личния му обиск в дрехите му са намерени две полиетиленови топчета с тегло 1,5 грама с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

Последвала е проверка и на двамата 29-годишни пътници в колата. В единият е открито полиетиленово пликче и две хартийки, пълни със същото вещество с тегло един грам. В хода на процесуално-следствените действия е доказано, че водачът на колата е продал дрогата на пътниците. Същият е задържан пред жилището му на улица „Петър Берон” при опит да продаде на трети човек грам амфетамини и грам канабис. Задържан е до 72 часа с оглед внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стажа" от Хасковския съд. Другите двама младежи са с 24-часова мярка на задържане. Образувано е досъдебно производство.

Междувременно 15-годишно момче от Симеоновград е доведено в участъка за съхранение на дрога. Вчера в 13 часа криминалисти са го спрели за проверка до местно училище. При вида на служителите, непълнолетният е изхвърлил на земята полиетиленово топче с тегло 7 грама със суха зелена листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана. Образувано е досъдебно производство.