Гасиха 13 дка пшеница и 15 дка окосен фураж
Гасиха 13 дка пшеница и 15 дка окосен фураж / Darik News, архив

Пожар в 3 дка посеви пшеница край димитровградското с. Радиево и 10 дка пшеница край кв. Изток на града са гасили огнеборците. Горели са и 15 дка окосен фураж, 30 бали от същия в стърнище с балирана слама до кекличево стопанство край гр. Хасково.

14 са били пожарите през уикенда, които не са нанесли материални щети: в газова бутилка в апартамент на бул. Васил Левски“ в Хасково, в суха трева срещу жп гарата на областния град, в ел. табло на жилищна сграда на бул. България“ в Хасково, в суха трева в местността Якъка край Свиленград, в с. Тенево, община Симеоновград, в с. Доброселци, община Тополовград, в с. Колец, община Минерални бани, на ул. Тракия“ в Любимец, в отпадъци на ул. Тракия“ в Хасково, в отпадъци на нерегламентирано сметище край кв.Болярово“ в Хасково, в суха трева до метан  станцията край Димитровград, в туристическа газова бутилка на ул. Изгрев“ в кв. Изток“ в Димитровград, в суха трева зад завод край Свиленград и в суха трева по пътя за с. Димитровче след Свиленград.

В бюлетина за аварийно-спасителна дейност, помощни операции и дежурства на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” са записани два инцидента- с газова бутилка в апартамент на ул.Любимец“ в Ивайловград и премахване на кошер с пчелен рояк на ул. Христо Ботев“ в Свиленград.