/ iStock/Getty Images
"Петият рокфестивал "Хасково рок" ще се състои на 23 и 24 юли в Града на Богородица. В двата дни на комплекс "Спартак" ще свирят едни от най-добри български изпълнители в жанра", обяви на пресконференция зам.-кметът Мария Вълчева.

Фестът е част от кампанията "Хасково срещу дрогата". За поредна година в рамките му ще се състои и инициативата "Купи тениска - подари мечта". Със средствата от продажбата на тениските на цена 10 лева ще бъдат закупени и подарени инструменти за млади музиканти от региона, обяви китаристът от местната банда "Хангар 42" Антон Делчев.

В хасковската галерия посетителите творят картини чрез изкуствен интелект

Групата е съорганизатор на събитието.В първия ден програмата предвижда на сцената да се качи съставът "Каторга". След това ще се изявяват "Джереми?", които преди няколко  години бяха подгряваща група на Куин в европейското им турне. Вечерта ще завърши със Стенли и промоцията на новия му албум "Чужди тела".

Втората вечер ще бъда открита от Тома с неговия бенд. Следва група "Севи" и домакините от "Хангар 42". Гвоздей и завършек на програмата на фестивала ще постави Милена Славова и нейните музиканти. За всички концерти входът ще е свободен.
БТА