EVN ще обгрижи качествено крайните квартали в Хасково през лятото
EVN ще обгрижи качествено крайните квартали в Хасково през лятото / netinfo

2,6 милиона лева ще инвестира EVN за решаването на проблемите с тока в крайните квартали “Кенана”, “Орфей 3” и ”Изгрев.” Това обяви след среща с кмета и областния управител – Щефан Шишковиц – председател на управителния съвет на австрийската компания.

Работа по конкретни проекти ще започне през месеците юни,юли, август.

С подкрепата на Община Хасково през 2007-ма година ще се грантира качествено захранване на близо 3 700 клиенти в тези квартали, зави Шишковиц. Общината  стартира изготвянето на регулационни планове на засегнатите области, с което ще се направи възможно проектирането и реализирането на трафопостове и мрежи ниско напрежение. Ще се подобрят съществуващите линии във вилните зони, а електромерните табла ще бъдат изведени на границите на имотите. Реконструкцията ще включва преди всичко увеличаване на сеченията на проводниците, каза още Шишковиц. Предвидените от EVN инвестиции за цялата област ще са в размер на около 6 милиона лева, допълни той.

Пред Шишковиц беше повдигнат въпроса за дългия срок за присъединяване на клиенти към дружеството, който е една година. Председателят на управителния съвет на EVN-България не се ангажира с конкретен отговор, относно евентуалното съкращаване на срока поне за частните потребители.