Ел.захранването в населените места в областта е възстановено
Ел.захранването в населените места в областта е възстановено / netinfo

Към момента на територията на EVN в Югоизточна България няма цели населени места без захранване в резултат на бурите от предната нощ, съобщават от дружеството. Оттам допълват, че екипите му работят за възстановяване на захранването за отделни клиенти в рамките на светлата част на деня.

„Към момента благодарение на мобилизираната допълнителна техника и персонал и доброто взаимодействие и координация с органите на местната и централната власт, общинска охрана, МВР и главна дирекция „Пожарна безопасност и зашита на населението“, екипите ни възстановиха захранването за голяма част от клиентите, като към момента няма цели населени места без ток, заявяват от електроразпределителното дружество.

Електроподаването беше нарушено от ураганните ветрове и мълниите през изминалото денонощие, които са усукали и скъсали проводници, също и от паднали дървета и на места стълбове. Основните последици бяха за Хасковска и Старозагорска област. Най-зле беше положението в района на Димитровград, където лошото време изкорени множество дървета. Сред населените места, които бяха с нарушено захранване в този район, бяха селата Нова Надежда, Узунджово, Крепост, Сталево, Динево, Върбица, Добрич и част от Димитровград, кварталите „Марийно“, „Изток“, „Черноконево“ и част от индустриална зона в посока Хасково. Към момента работата продължава по отделни изолирани аварии в населените места за отделни клиенти, като прогнозата на компанията е, че до края на светлата част на деня те ще бъдат с възстановено захранване.