Дрехи имитация на световни марки хванаха на Капитан Андреево
Дрехи имитация на световни марки хванаха на Капитан Андреево / netinfo

Спортни екипи и блузи, имитации на световноизвестни търговски марки, задържаха митнически служители на пункта Капитан Андреево. Стоката е превозвана с товарни камиони от Турция и е била предназначена за Словакия и за България, информират от агенция „Митници".

При щателна митническа проверка на товарен автомобил се установило, че в превозваната групажна стока, в девет от колетите, има 740 спортни горнища и 510 спортни долнища, плюс още толкова суитчъри, всички с логото на световноизвестна търговска марка. В другия камион, превозващ текстилни изделия, са открити 140 анцузи със същото лого и 900 блузи с фигурални изображения на друга.

При друг случай митническите служители на Капитан Андреево са спрели за проверка лек автомобил, влизащ в страната от Турция. В него били открити 180 мъжки боксерки и същия брой детски блузи с къс ръкав също от световноизвестни марки.

Стоката е задържана по съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост и ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.