Димитровград събира презервативи в протест срещу бежански център
Димитровград събира презервативи в протест срещу бежански център / netinfo

Протестна демонстрация в подкрепа на харманлийския протест срещу бежанския център там готвят за днес в Димитровград. Организират се в социалната мрежа, както и в Харманли. В страницата на събитието „ Подкрепа за Харманли” обаче от поканените над 800, едва 39 са потвърдили присъствие, а 22 са посочили, че може би ще присъстват. Харманли се бори със нелегалните имигранти и имат нужда от подкрепа! С това темпо скоро техния бежански лагер ще се напълни и следващите потърпевши сме НИЕ и ХАСКОВО, пишат администраторите. Няма да шестваме или да седим с дни и часове. Ще се съберем на площада в 12 на обяд (да се припечем малко). Ще си поговорим, и ще покажем че подкрепяме нашите приятели, уточнява единият от тях. Във форума там се ражда и инициативата всички, които отидат на протеста в Димитровград днес, да носят презервативи. Идеята е да бъдат събрани 240, а впоследствие изпратени в народното събрание, за да не се множат депутатите там.

Димитровград събира презервативи в протест срещу бежански център
netinfo

Крайно време е да излезем и да покажем, че не живеем в разграден двор и не може всеки да влиза и да прави каквото си иска безнаказано, пишат организаторите на днешния протест в Димитровград.

 

„Станахме свидетели как група африканци на видима възраст 20-25 години безцеремонно оглеждаха група ученички- момичета на 12-13 години в парка.Усещането беше изключително грозно, пишат от Харманли и призовават за подкрепа от други населени места. Апелът им засега бе чут единствено в Димитровград, а харманлийският протест вчера наброяваше едва трийсетина души, сред които и представители на две политически формации.