Димитровград подписа с иракския Дъхук
Димитровград подписа с иракския Дъхук / Община Димитровград
Димитровград подписа с иракския Дъхук
58396
Димитровград подписа с иракския Дъхук
  • Димитровград подписа с иракския Дъхук

Протокол за сътрудничество с град Дъхук в Северен автономен район Кюрдистан на Ирак подписа кметът на Димитровград Иво Димов. Протоколът касае обмен на добри практики, делегации и работни групи, създаване на контакти между неправителствени организации и съвместни инициативи в икономическото развитие, здравеопазването, социалните дейности, науката, образованието, културата, търговията, услугите, спорта, туризма, градоустройството, жилищната политика, строителството, устойчивото развитие на местните власти и опазване на околната среда. Подписан е от заместник-управителят на Дъхук Георгис Шелмон. Документът е в два оригинала- на български и на хърватски език и ще бъде пазен в архивите на Димитровград и Дъхук, се казва още в текста.

Димитровград подписа с иракския Дъхук
netinfo

Иво Димов бе начело на бизнес-делегация от региона, организирана от хасковската търговско-промишлена палата, която посети иракския Северен автономен район Кюрдистан и турския град Диарбекир.

Димитровград подписа с иракския Дъхук
netinfo

Бизнес-форуми бяха организирани и на двете места. Там българската делегация се срещна с представители на местния бизнес и обсъдихме възможностите за съвместни проекти, разказа Иво Димов. Още информация за подписаното споразумение за сътрудничество и посещението в Ирак и Диарбекир чуйте в звуковия файл от кмета на Димитровград Иво Димов.