Депутат Жара Пенева с обвинение към Минките: Предаде Сергей!
Депутат Жара Пенева с обвинение към Минките: Предаде Сергей! / Личен архив на Жара Пенева

В емоционален изблик, адресиран до медиите от екипа на народния представител Жара Пенева, тя „хвърля ръкавицата” към Минките. Писмото на депутат Жара Пенева е озаглавено: „Бунтът на Минките ... или плъховете, които изпълзяха....”, а пълният му текст гласи:

„Да се кланяш и кълнеш във вярност!!! Лицемерно... Така лицемерно, че ум да ти зайде! Да предадеш и да обвиниш! Кого? Защо? А ти?

А ти, Минке, отговорност няма ли да поемеш?! Лесно и удобно е да посочиш друг! Комфортно, нали?!

А защо се нагласи да оглавиш областната ни структура? Тънки сметки? Гнусно! Къде ти е каузата? Къде се дяна идеята, ... партията къде е ??? Или дебнем само постове?! Удобно, а?

Защо тогава, уважаема Минке, спря младите си хора и ги оттегли от листата за народни представители! ? Те имаха шанс, и един от тях щеше да представлява областта сега  в народното събрание! Но... Не! Ти... реши да лицемерничиш...кълнейки се във вярност.. Вярност с поредното искане за оставка! А твоята! ? Защо не е депозирана?! Губи ми се! Или палиш свещи, че да се намърдаш на поредната позицийка?! Помниш ли- такива молби отправяше, че да се намърдаш на мястото на Масларова! Грешка, Минке! И сега сгреши! Предаде партията за пореден път!!! Предаде Сергей!

Хвърлих ти ръкавицата! Дали имаш адекватните отговори?!”

Депутат Жара Пенева с обвинение към Минките Предаде Сергей
netinfo

Този текст народният представител от Коалиция за България в 29-и Хасковски избирателен район Жара Пенева публикува в личния си профил в социалната мрежа снощи и събра около 20 харесвания. Коментарите варират от: „Браво, Жара! Поклон!” през: „Нещо май се позабрави ти, както и много други!!!” до „Сергей да си подава оставката, ако иска БСП да оцелее” и „Виждам разцепление в редиците на БСП - СРАМ за членовете. Ако не се обедините ще съсипете БСП”.