Чудо: 20 пенсионери не се вързаха на алоизмамници

/ Снимка: Дарик, архив

Над 20 опита за телефонни измами, които са останали неуспешни, регистрира полицията в Хасково за ден. Мошеници са потърсили днес възрастни хора, за да ги завлекат с големи суми пари. Обажданията на лъжците са на домашните телефони на възрастните хора.

Хасковлийка хвърли 10 бона на измамници и избяга от дома си от срам

За разлика от друг път обаче, този път пенсионерите не са повярвали и са сигнализирали полицията, откъдето са реагирали.

Измамниците са действали по познатата схема за съдействие на полицията. Стана ясно, че телефонните измамници са опитали да подсилят лъжите си злоупотребявайки с единния спешен телефон 112. 

Измамен пред Дарик: Дадох 150 евро на лош прокурор

При подмамването на жертвите си, те ги препращали да позвънят на друг номер, чийто последни цифри всъщност били именно 112. Нужно обаче било хората да наберат и телефонният код на Хасково – 038. Именно това усъмнило пенсионерите, които знаели, че 112 се набира без код.  

От вътрешното ведомство отново припомниха, че техни служители не вземат пари. И предупреждават, че дори и да се получи подобно обаждане, да не се дават никакви суми, а първо да провери ситуацията и да се потърси помощ от полицейските власти.