/ Дарик, архив
Михаил Митев
94972
Михаил Митев
  • Михаил Митев
Дарик радио се свърза с момче от Хасково, станало жертва на алоизмамници, спекулиращи с името на полицейски шеф. Измамата е извършена в края на лятото. Близки на момчето са ползвани за преводи от английски в хасковската полиция.

По думите на Михаил Митев с него се свързали двама мъже - Ангел Цанков шеф на полицията и адвокат Марин Марковски.  Младият мъж е трябвало да превежда на арестант от английски произход. На път за полицията обаче той получил поне 30 обаждания от измамниците с различни указания.

Шефът на МВР Хасково намесен в опит за измама

За разлика от вчерашния случай с ресторантьорите от Хасково, при този измамата е успешна. Михаил е направил два парични превода по сметка в Сърбия. Парите били за „укротяване на лошия прокурор” поел случая с арестувания англичанин. Това обяснили измамниците. Михаил превел около 150 евро на името на жена. Усъмнил се, че може би го мамят едва на третото искане за превод на пари. 

От полицията в Хасково потвърдиха, че разследват такъв случай, но казаха, че в жалбата на Михаил Митев няма посочени имена на полицейски шеф.  

Чуйте разказа на потърпевшия в приложения файл.