пресконференция в ОД на МВР Хасково
пресконференция в ОД на МВР Хасково / Дарик радио, Хасково
Алоизмамници злоупотребиха с името на Ангел Цанков
намесиха името на Ангел Цанков в измама
94956
намесиха името на Ангел Цанков в измама
  • намесиха името на Ангел Цанков в измама
Служители на местен ресторант предотвратиха измама „на гърба” на директора на полицията в Хасково Ангел Цанков, научи Дарик. Шефът на местното МВР потвърди за случая.

Днес на обяд мъж се обадил на управителя на заведението и се представил за Ангел Цанков. Поискал лично собственикът да му се обади, защото трябвало да разговарят.

Телефонните измамници с нова подла схема

Представилият се за шеф в полицията обяснил също, че има нужда от преводач от турски език. Служителката на ресторанта се усъмнила в думите на мъжа и позвънила на шефа си, който пък от своя страна се обадил на Ангел Цанков. Така станало ясно, че всъщност става въпрос за опит за измама.

Дядо от София даде 100 000 лева на телефонни измамници


По случая е започнала преписка, обясни Ангел Цанков.

Хора от персонала на заведението разказаха, че са чули през последните дни как в София се злоупотребявало с имената на Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов и така се усъмнили, че днес на обяд стават обект на измама.

Полицейският шеф, замесен с телефонни измамници, остава в ареста

За четвърти път използват името на Ангел Цанков в опит за телефонни измами. Първите три пъти в местни хотели, днес в ресторант, разказа той. И в момента се работи по разкриване на опитите за измама, свързана с неговото име. Измамниците веднага изхвърлят не само картите, но и телефоните и е трудно да се стигне до тях, обясни още комисар Цанков.

Подробности в звуковия файл