/ ThinkStock/Getty Images
Най-големия досега в историята си брой участници - близо 2000, ще събере 14-ият Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци "България танцува-2019" в Димитровград. Той ще се състои в зала "Младост" от 15 до 17 ноември, съобщиха от местната администрация, предава БТА.

Над 1200 деца творят в димитровградския "Шанс"

На сцената ще демонстрират таланта си представители от най-добрите школи в България. Включени са и участници от Италия. Те ще се състезават в три танцови направления - "Класически балет", "Характерни танци" и "Съвременни танци", разделени в състезателни категории в четири възрастови групи. Предвидени са солови изяви, дуети, малки групи, формации и продукции.

Димитровград кани за "ШАНС" деца от област Хасково

За пореден път МК и МОН ще присъдят девет държавни стипендии от 8-ми до 12-ти клас, се посочва в съобщението. Най-престижната награда - Купата на кмета на община Димитровград, ще бъде връчена на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления.

Конкурс за нови книги на местни автори обяви Община Димитровград

Организатори на събитието са община Димитровград, Общинският център за танцово изкуство "Галаксико" и МК. Председател на журито ще бъде доц. д-р Диляна Никифорова, примабалерина на Софийската опера и балет. Тя ще бъде подпомагана от още четирима членове.
БТА