Димитровград, Конкурс "Шанс"
Димитровград, Конкурс "Шанс" / ОП ДМЦ, Димитровград
Повече от 1200 са тази година участниците в димитровградския конкурс за детско творчество „Шанс“, който е с мотото „Пролетно ухание“.
Надпреварата в три от направленията стартира от 9.00 ч. днес в салона на общинския театър, където в продължение на два дни ще се представят 131 изпълнители в направление „Музикално изкуство“. 71 от тях са вокални солови и групови състава, а 41 са инструменталистите с пиано, цигулка, флейта, акордеон, китара и гайда. 
 

Димитровград кани за "ШАНС" деца от област Хасково


В раздел „Танцово изкуство“ участниците са 76 в различните стилове- класически балет, съвременни и модерни танци, латино и хип-хоп, както и характерни и фолклорни танци.

10 школи и клубове ще се състезават с драматизации, рецитали и скечове в направление „Театрално изкуство“.
 

Димитровградският "Шанс" навърши пълнолетие с над 300 участници (СНИМКИ)


Организаторите от Детски и младежки център в Димитровград вече обявиха и наградиха победителите в раздела „Литературно творчество“, където бяха представени  33 произведения, от които 20 стихотворения и 13 есета.

Най-много- 355 бяха участниците в направление „Изобразително изкуство“- 233 рисунки на тема „Пролетно ухание“ и 132 по темата „Мода в бъдещето”.

151 бяха снимките, изпратени за наградите в раздел „Фотография“ и 45 творбите в „Приложно изкуство“.

В 17 ч. утре в театъра на официална церемония ще бъдат отличени победителите, а учебното заведение с най-висок рейтинг от конкурса ще получи традиционно Купата на Кмета на Община Димитровград, съобщи директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова.