/ Дарик радио, Хасково
Димитровградският
97034
Димитровградският
  • Димитровградският
55 плакета и 135 медала за най-добрите в 18-то издание на димитровградския конкурс за детско творчество „Шанс” бяха връчени снощи. За поредна година голямата награда- Купата на кмета, бе за ОУ „Алеко Константинов“- училището с най-висок рейтинг и най-много участници в конкурса.

Тя бе връчена на директора Дорина Желязкова от кмета Иво Димов, който връчи и медалите за отличените във възрастовата група за детски градини. Той припомни, че традиционният за общината конкурс тази година става пълнолетен и бе категоричен, че ще продължи да подкрепя развитието на най-младите димитровградски таланти.

Димитровград, "Шанс"
Дарик радио, Хасково

В продължение на два дни на сцената в ОДТ „Апостол Карамитев“ в 4 направления за вокално майсторство, инструменталисти, танцьори и актьори се представиха над 300 деца и ученици.  Те бяха оценявани от жури с председател проф. д-р Тодор Кирков – декан на факултета „Музикален фолклор и хореография“ към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство  в Пловдив.

Димитровград, "Шанс"
Дарик радио, Хасково

В  състава на комисията бяха още проф. д-р Ромео Смилков – преподавател по пиано в Катедра „Пиано и акордеон“ и гл. асистент и преподавател „Поп и джаз пеене” в пловдивската академия Марина Господинова.

Димитровград, "Шанс"
Дарик радио, Хасково

Конкурсът „Шанс” за детско творчество е в 8 направления, като по-рано през месеца бяха наградени и победителите в разделите „Литература”, „Фотография”, „Изобразително изкуство” и „Приложно изкуство”, припомни директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова.

Звукова картина от церемонията по връчване на отличията чуйте в приложения файл.