голям протест в Хасково
голям протест в Хасково / Дарик радио, Хасково
голям протест в хасково
99635
голям протест в хасково
  • голям протест в хасково
Близо 1 500 души от Хасково и Димитровград поискаха тази вечер оставката на правителството на протест. Недоволните първо блокираха пътя за Кърджали, а след това и за Димитровград.

Хората преминаха по централните булеварди и бяха приветствани от насядалите по заведения. Национални знамена се развяваха и от балконите на близките блокове по бул. „Раковски” и бул. „Освобождение”.  Шофьори пък подкрепиха недоволните с надуване на клаксона. Пееха се възрожденски песни.  

Множеството бе категорично, че иска оставка на кабинета „Борисов – 3” заради зачестилите скандали в последно време. Младите обясниха, че не желаят повече да живеят в държава, където се шири корупция. Майки с деца също заявиха, че искат тотална промяна и че е време "безобразията в държавата да спрат". Хората скандираха: „Мафия”, а вицепремиерът Валери Симеонов бе наречен  „Позор”, като недоволните поискаха той да бъде пратен в затвора.

протест в Хасково
Дарик радио, Хасково

Всички бяха категорични, че протестите ще продължат до промяна. Те се зарекоха, че след няколко дни недоволството ще се пренесе в Димитровград.

Това е най-големият протест в областния град за последните години. За последно подобно множество хора се събра през 2013 г., когато премиерът Бойко Борисов подаде оставка заради високите цени на тока.

В Хасково протестираха
Дарик радио, Хасково

Почти целият наличен състав на хасковската полиция бе ангажиран с охрана на протеста по улиците тази вечер. Униформени регулираха движението, а сред протестиращите  цивилни полицаи снимаха с камера. Още сутринта във Фейсбук бе разпространена информация, че полицаи са предупреждавали с протоколи организаторите на протеста. Униформените обаче, по никакъв начин не възпрепятстваха шествието и протестиращите.

Още от атмосферата на протеста в звуковия файл.