/ МВР

Задържаните братя в Димитровград при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура в понеделник са в ареста с постановление на обвинител за 72 часа.

Димитровград лихвари
МВР

В момента по данни на прокуратурата се издирва и шестият брат. Те вече са с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство и силови действия. Мъжете са от т.нар род Хамдитата и живеят в димитровградския кв. Марийно.

Петима задържани при спецакция в Димитровград

Задържаните са давали пари срещу лихва с изключително висок процент. Когато длъжниците не можели да върнат взетите пари навреме, са налагани наказателни лихви. Стигало се е до упражняване на насилие, побой, принуждаване към проституция. Освен това са били отправяни и заплахи към тях да не се подават жалби в полицията, защото хората са били заплашвани с убийство.

Димитровград лихвари
МВР

"При обиски в домовете на задържаните са намерени златни накити и значителна сума пари. Групата е предлагала заеми с високи лихви на хора с нисък социален статус от района на Димитровград и Хасково", коментира зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Марийно- територия на Хамдитата под полицейски чадър?

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров допълни, че братята са действали с изключителна бруталност. Предстои внасянето на искане за постоянна мярка “задържане под стража” за петимата братя с фамилията Хамдиеви.