Кв. Марийно
Кв. Марийно / Дарик радио, Хасково
Марийно- територия на Хамдитата под полицейски чадър?
101253
Марийно- територия на Хамдитата под полицейски чадър?
  • Марийно- територия на Хамдитата под полицейски чадър?
Има ли полицейски чадър над димитровградския кв. Марийно, където тази сутрин при акция на ГДБОП и специализираната прокуратура бяха арестувани петима? Според кметския наместник Анастас Коцев- бивш полицейски служител, населеното място е „оставено на самотек”. Част от жителите му признават, че се страхуват, а униформени идват рядко. Дори когато има сигнал за някакъв инцидент казват, че нямат гориво, а дали е така или просто оправдание- не знаем, споделиха хората.

Кв. Марийно
Дарик радио, Хасково

Задържаните в спецакцията днес са от рода на т. нар. Хамдита и в квартала, по думите на хората там, отдавна се знае, че се занимават с рекет и лихварство. Днес през деня продължиха претърсвания, изземвания и разпити на свидетели, информират от прокуратурата.

Кв. Марийно
Дарик радио, Хасково

Роднините на задържаните в блока, който са купили, на бул. Съединение, където са арестувани, отказаха коментар и се скриха в жилищата си.

Кв. Марийно
Дарик радио, Хасково

Жители на квартала разказаха, че братята Хамдиеви са шестима, имат и три сестри. Не работят, но въпреки това разполагат със средства. И макар че хората говорят за 100-процентова лихва, която вземат, много хора от квартала ползвали услугите им. Ако не им върнат парите, следват наказателни акции, разказват още марийновци. Част от тях признават и, че се боят от Хамдитата. Други твърдят, че те са добри хора, готови винаги да помогнат и не създават проблеми. Безспорно ги определят, като своеобразни тартори в квартала, които го държат в ръцете си.

Кв. Марийно
Дарик радио, Хасково

Кметският наместник Анастас Коцев също отрече при него да са постъпвали сигнали срещу братята, но призна, че е чувал за заниманията им с лихварство.
Днес роднините им се скриха и отказаха какъвто и да е коментар. Никой от квартала не признава, че е търсил заем от братята, но някои все пак посочиха, че не биха го направили, защото се притесняват от възмездие.
 

ГДБОП арестува петима души в Димитровград за рекет и лихварство


Чуйте още от разказите на хората и кметския наместник Анастас Коцев в приложения файл.