видеонаблюдение
видеонаблюдение / Дарик Враца
71 камери в системата за видеонаблюдение на Димитровград
99657
71 камери в системата за видеонаблюдение на Димитровград
  • 71 камери в системата за видеонаблюдение на Димитровград
Десетки са разкритите нарушения на обществения ред с помощта на видеонаблюдението, изградено от община Димитровград. Това коментира днес заместник-кметът Светослав Стойков. По думите му от местното районно управление на полицията отчитат, че системата е изключително ефективна и помага в работата им и за разкриване на престъпления.

С видеонаблюдението в Димитровград хванаха нарушител на пътя


71 са разположените в Димитровград камери със средства от общинския бюджет в продължение на 3 години- от 2016 г. до момента. 54 000 лв. е стойността им.

Още 21 са камерите по пешеходната зона на бул. „България“, осигурени по проекта за ремонта на централната градска част. Видеонаблюдение има в спортната зала, библиотеката и музея, като средствата също са по проектите за ремонта им, обясни Стойков.

Димитровград с модерна ситема за видеонаблюдение

Община Димитровград разполага и с 11 камери, които разпознават регистрационните номера на автомобилите. Те са разположени на входовете и изходите на града, както и на ключови кръстовища, за да бъде следен трафикът.

Димитровград под видеонаблюдение

На кръговото до „Тракия“, църквата „Св. Димитър“  и светофарите в кв. „Каменец“ са най-новите камери, монтирани от община Димитровград, съобщи още Светослав Стойков. Чуйте го в приложения файл.