50 с велосипеди по маршрута Димитровград-Хасково
50 с велосипеди по маршрута Димитровград-Хасково / DarikNews Живка Тодорова

50 велосипедисти от Димитровград и Хасково се включиха в организираното от община Димитровград и клуб "Обороти" демонстрационно колоездене по маршрут до Хасково и обратно. Те стартираха в 15 ч. от централния площад на Димитровград и ще се движат със средна скорост от 15 км/час, а по нагорнището преди областния град- с 10 км. Преди старта от клуб "Обороти" и районното управление "Полиция" проведоха кратък инструктаж. Колоната се движи в аварийната лента, като велосипедистите са задължени да спазват необходимото разстояние помежду си. Те са предвождани от пилотна полицейска кола. Съпровожда ги и линейка. Най-малкият участник в демонстрацията е 5-годишният Кристиян-Богомил Докузлиев. Малко преди официалния старт импровизирано кратка демонстрация с велосипед направи и кметът на общината Стефан Димитров.

50 с велосипеди по маршрута ДимитровградХасково
netinfo

 

Демонстрационното колоездене няма състезателен характер, а е част от инициативите, посветени на Европейския ден без автомобили, който отбелязва днес и община Димитровград."Екология и здраве чрез колоездене" е мотото на проявата.

От 15 ч. в продължение на 4 часа е затворен за автомобили и централният бул. "Раковски" в града, в участъка между пресечките "Вилхелм Пик" и "Груди Кирков".