4900 лева събра благотворителният базар и концерт за Иванина
4900 лева събра благотворителният базар и концерт за Иванина / Минерални бани

Стотици жители и гости на националния курорт Минерални бани подкрепиха каузата за спасяване на двегодишната Иванина Демирева. Местата в Летния театър се оказаха малко за дошлите да се насладят на музикалните и танцови изпълнения в събота вечер.

4900 лева са събрани от кутията на благотворителния базар и от двете кутии, с които местни деца обикаляха сред публиката. Събирането на средства в други две кутии продължава и днес, затова ще бъдат отворени утре.

В близо двучасовата програма взеха участие Представителния танцов състав „Чудесия” към Младеж-кия дом в Пазарджик, Спортен клуб „Рона” от Хасково, формация „Денс Фит” от Димитровград, Клуб по аеробика „Мега спорт”- Хасково, Танцов състав при НЧ „Христо Ботев” в с. Караманци,групата за обработен фолклор „Ручей” от НЧ „Заря” на с. Минерални бани.

4900 лева събра благотворителният базар и концерт за Иванина
netinfo

Благотворителният концерт започна с два детски дуета – Диян Делев и Ивайла Даниелова и Хубан и Рени Динкови. Истински фурор предизвика и народният певец Хубен Ванчев.

40 минути продължи програмата на танцьорите от „Чудесия”, които са любимци на публиката в Минерални бани. Те са победителите в 16-ия Международен етнофестивал „Децата на Балканите – Заедно в Европа”, който се проведе на 31 май и 1 юни т.г. на сцената на Летния театър.

Организаторите на концерта благодарят на кмета Мюмюн Искендер и община Минерални бани, за оказаната помощ и съдействие, на организаторие на благотворителната кампания #жороспаси и всичи, помогнали за реализиране на концерта и базара.