464 полицаи пазят реда в изборния ден
464 полицаи пазят реда в изборния ден / DarikNews

464 полицаи отговарят за охраната на изборните секции, реда и спокойствието в региона, информират от областна дирекция „Полиция" в Хасково. Засилено е полицейското присътвие и в ромските квартали.

 

464 полицаи пазят реда в изборния ден
netinfo

Териториалното звено „Български документи за самоличност" издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От там напомнят на гражданите, че паспортните звена в областта днес работят от 8 до 18,30 часа, като молби за удостоверения ще бъдат приемани до 17 часа, а до 18 часа ще се издава готовият документ.

От началото на седмицата до 10 часа на днешния ден в областта са били издадени 76 удостоверения на граждани, желаещи да упражнят правото си на глас. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 5 октомври 2014 г.

От ОД на МВР-Хасково припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранено е и използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.