4,6 години затвор за кошмара на таксиметровите шофьори
4,6 години затвор за кошмара на таксиметровите шофьори / netinfo
4 години и 6 месеца лишаване от свобода присъди състав на Хасковския окръжен съд за 43-годишния Петър Попов-Пъпиша. Рецидивистът, нападал с оръжие таксиметрови шофьори, за да ги ограби, беше задържан в началото на септември 2007-ма, след почти едногодишно издирване. Пъпиша беше арестуван във влака Бургас-София.

Постановената му днес присъда е за 4 грабежа, за които Петър Попов е направил самопризнания след арестуването си. Пъпиша има и 10-годишна присъда за извършени две въоръжени нападения над таксиметрови шофьори, издадена от Хасковския окръжен съд и потвърдена на по-горна инстанция. При обжалването обаче той се възползва от гаф, заменил мярката му „задържане под стража” в „подписка”. Тогава рецидивистът успява да избяга и се укрива в Гърция.

Връща се в България месец преди да бъде арестуван и тогава извършва едно от последните си нападения. Жертвата е таксиметров шофьор от Кърджали, заплашен с оръжие, а автомобилът му противозаконно отнет. Бягството на Пъпиша и неуспехът на властите да го заловят създадоха психоза сред таксиметровите шофьори в Хасково, които бяха разлепили плакати със снимка на Пъпиша по автобусните спирки в областния град.

Петър Попов-Пъпиша е родом от харманлийското село Славяново. Освен в хасковско, той е похищавал шофьори и в София, Бургас и Стара Загора.