/ Thinkstockphotos
Две бързи и две досъдебни производства са завели полицаи от Хасково, Димитровград и Свиленград срещу лица, съхраняващи дрога, съобщават от областната дирекция на МВР.

Арестуваха хасковлия с канабис

В двор на къща на улица „Македония“ в областния град криминалисти са открили засадени 4 канабисови растения с височина до 150 см. В къща в димитровградското с. Ябълково са намери 1,13 грама суха листна маса- канабис, а при проверка на 30-годишен младеж в Димитровград - 1,73 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин.

Последната проверка през денонощието е била в жилище в Свиленград, обитавано от 22-годишен мъж. Намерени и иззети са 27,4 грама канабис под формата на станиолови топчета. Мъжете са задържани до 24 часа по образуваните производства.

Хванаха 4-ма с дрога

Бързо производство са стартирали димитровградските полицаи срещу 62-годишен от с.Брод, хванат да шофира „Опел“ с регистрационни табели, отговарящи за друго МПС. В Симеоновград също е стартирало бързо производство срещу неправоспособен 29-годишен, управлявал мотопед, нерегистриран по надлежния ред.

В ареста в Свиленград са задържани 51-годишен водач на „Фолксваген“ с отнето свидетелство за правоуправление, който отказал да даде проба с дрегер и 22-годишен, шофирал кола без регистрационни табели и при наличие на 1,92 промила алкохол в кръвта.