2-годишната Иванина може да бъде оперирана още в понеделник
2-годишната Иванина може да бъде оперирана още в понеделник / Община Минерални бани

„Лечението на Иванина върви добре, детето е преборило тежката инфекция и при благоприятни обстоятелства може да бъде оперирано за отстраняване на тумора в мозъка в клиниката в Истанбул още в понеделник!”. Това разказа  баща й Иван Иванов, който се върна от Турция в Минерални бани за важни документи.

Междувременно десетки деца от Минерални бани се събраха днес в парка пред църквата „Св. Георги” в националния курорт за импровизираната „Работилница за Ивка”. В създаването на рисунки, апликации и други произведения на изкуството се включиха ученици, учители и деца от детските градини в община Минерални бани.

На благотворителния концерт от 20,30 ч. утре там около сцената ще има базар. Всеки от присъстващите ще може да помогне за спасяването на двегодишната Иванина, като закупи творба и запази прекрасен спомен от тази благородна детска инициатива.

Благодарение на организаторите на кампанията #жороспаси и участниците в нея, както и на други съпричастни към каузата за Иванина, вече са осигурени и други изделия за базара. Сред тях са  авторска книжка с илюстрации и пликове за писма от 11-годишната Нели Делева, рисунки на деца от различни творчески школи, детски гривни, капан за сънища и чан от школата по етнография към Младежки център-Хасково, снимки от Хасково и др.

Концертът „Заедно МОЖЕМ за ИВКА” започва в 20,30 часа утре на сцената на Летния театър в Националния курорт Минерални бани. Произведенията на детското изкуство ще могат да се закупуват поне час по-рано в Летния театър, както и по време на самия концерт, уточняват организаторите.