177 000 лв. похарчени за двата гранични пункта
177 000 лв. похарчени за двата гранични пункта / DarikNews

Близо 177 000 лв е похарчила от началото на годината държавата за поддръжката на двата гранични пункта на територията на областта - Капитан Андреево и Капитан Петко войвода. Парите са инвестирани в чистотата на пунктовете и в подготовката им за оценка по Шенген. Това заявиха от Областна администрация при представянето на отчета за първата година от управлението на ГЕРБ.

Близо половин милион лева са похарчените до момента средства от Областта. Поп рограмите за временна заетост са дадени близо 32 000 лв., а за обезщетения на репресирани - почти 21 000 лв. Със заповед на областния управител Румен Данев са спрени командировките на служители в региона. Рестрикцията е наложена, заради финансовата криза и намалената почти наполовина държавна субсидия.

На срещата стана ясно още, че 330 собственици на имоти около скоростната отсечка Пловдив-Свиленград, на територията на нашата област, вече са обезщетени за отчуждените си терени. Според областния управител до две години трасето, чието изграждане ще продължи по три лота, трябва да е готово. Данев обаче заяви, че на този етап не е ясно, откъде ще дойде финансирането, след като стана ясно, че договорът с италианската фирма, която доскоро работи по проекта е прекратен.