160 г. читалище "Заря", Хасково
160 г. читалище "Заря", Хасково / Дарик радио, Хасково
160 г. от основаването си чества хасковското читалище “Заря”, което е първото създадено в Южна България и четвъртото в страната. На тържествено събрание- концерт приветствия отправиха областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов и народният представител Евгения Ангелова.

160 г. читалище "Заря", Хасково
Община Хасково

Почетни плакети на председателя на „Заря“ Красимир Кръстев връчиха областният управител и кметът, а удостоверение с медал за принос към общонационалната читалищна дейност му бе връчен от председателят на Съюза на читалищата в България Николай Дойнов Дойнов. Той съобщи, че Кръстев се удостоява и със званието Почетен член на съюза на народните читалища в България.

160 г. читалище "Заря", Хасково
Областна администрация, Хасково

В концерта се включиха: представителен смесен хор “Родна песен”, възпитаници на музикална школа “Манол Иванов”, група “Нежни думи”, формация за бални танци “Хасково”, балет “Рона”, Донка и Тодор Кожухарови, ансамбъл “Златна Тракия”.

160 г. читалище "Заря", Хасково
Областна администрация, Хасково

Малко по-рано бе открито и пано “Загинали за родината членове на народно читалище “Заря”, 1915 – 1919 г.”, както и изложба, посветена на юбилея.