100 вече назначени за новостроящия се завод край с. Крепост
100 вече назначени за новостроящия се завод край с. Крепост / Областна администрация-Хасково

100 човека вече са назначени на работа в новостроящия се завод за автомобилни кабели край димитровградското село Крепост. Това съобщи мениджърът „Човешки ресурси“ на компанията Десислава Николова. Тя бе в Хасково по покана на областния управител Станислав Дечев, по негова идея бе организирана информационна среща, на която присъстваха заместник-кметът на община Хасково Евгени Консулов, заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков, представители на държавни структури и институции, граждани и медии.

 

След 3 години, когато се очаква пикът на производството, тук ще работят 3000 души. До тогава ще бъдат наемани специалисти и работници поетапно, като приоритет за фирмата е назначаването на хора от региона, коментира Десислава Николова. От компанията гарантират заплати в размер на средната в машиностроителния бранш за регион Хасково. Предлагат и редица социални придобивки - транспорт, храна, работно облекло, безопасни условия на труд, гарантирано обучение и възможност за кариерно израстване. Едно от най-атрактивните предложения към работещите е възможност за пътуване до Япония, което е за семействата с деца на възраст 13-14 години. Всяка година група деца посещават за една седмица Япония, като гости на фирмата. Тази година от завода в Ямбол са пътували шест деца.

100 вече назначени за новостроящия се завод край с Крепост
netinfo

Дуалното обучение и ориентирането на образованието към интересите на бизнеса са ключът към осигуряването на кадри и ние вече сме направили първите стъпки в тази насока, увери областният управител на Хасково Станислав Дечев. В хасковски регион има достатъчно добри училища, които могат да подготвят кадри за бъдещите заводи в областта, категорични бяха и представителите на регионалния образователен инспекторат.

 

От „Язаки България“ съобщиха, че към този момент наемат инженерни кадри и се съсредоточават предимно върху специалисти от Хасковска област. Масовото наемане на работници ще бъде през март следващата година.