Жега в първия ден на септември

Жега в първия ден на септември
Жега в първия ден на септември / VESTI.bg

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол.

И днешният ден ще бъде слънчев и горещ. Жълт код за високи температури е обявен в 20 области на страната, съобщават от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол. В тези региони максималните температури ще са 34-38 градуса.

Времето ще се задържи без промяна. През деня ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София 33°.

По Черноморието ще е слънчево с характерния бризов вятър. Максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода e 25°-27°. Вълнението ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Подробна прогноза за времето може да видите на Sinoptik.bg

Източник: БГНЕС