/ iStock/Getty Images
"През следващите три дни в Габровска област започва втората фаза от плана за ваксиниране срещу коронавирус". Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Николай Пенчоков.

Ваксинирането ще обхване педагогически и непедагогически персонал от община Габрово, както и възрастни хора, настанени в социалните домове в Севлиево.

По думите на д-р Пенчоков, желаещите да се ваксинират във втората фаза са над 600. Имунизациите на педагозите в Габрово ще се извършват в два специализирани кабинета - в областната болница "Д-р Тота Венкова" и в Първа база на Диагностично-консултативния център в Габрово.

В Севлиево имунизациите ще се извършват от общопрактикуващите лекари, които отговарят за пациентите в социалните заведения.

"Ваксинирането ще се извършва при стриктна организация. Желаещите мога да се записват в съответните имунизационни кабинети, тъй като ваксини ще бъдат доставяни регулярно и през следващите седмици", уточни д-р Пенчоков.

Първата фаза на ваксиниране, която беше насочена към медицински работници, остава отворена за хората, желаещи имунизация на по-късен етап.
БТА