Започва турнирът по минифутбол Малки лъвчетата
Започва турнирът по минифутбол Малки лъвчетата / Дарик Габрово

В спортна зала Орловец днес и утре ще се проведе традиционния турнир по минифутбол „Малки лъвчета". Спортното мероприятие ще се проведе за пети пореден път и в него право на участие имат учениците  родени през периода 1999 - 2000 година.

Документи за участие в турнира са списък на състезателите с отбелязана година на раждане, заверен от директора на учебното заведение и учителя водач и документ  за предсъстезателен медицински преглед на участниците. Заявки за участие са подали девет училища, които ще бъдат разпределени в три предварителни групи.

В първа група сили ще премерят отборите на ОУ"Неофит Рилски", ОУ"Иван Вазов" и НУ"Христо Смирненски". Тимовете на "Свети Свети Кирил и Методий", НУ"Васил Левски" и ОУ"Ран Босилек" попаднаха във втора група. В трета пък един срещу друг ще играят учениците на ОУ"Цанко Дюстабанов", СОУ"Отец Паисий" и ОУ"Христо Ботев".

Според регламента в групите се играе по системата "Всеки срещу всеки", като отборите завършили на първо място в групите и втория тим с най-добри показатели се класират за полуфиналите. Интересното е че съставите на отборите могат да се включват и момичета.

Програмата днес предвижда да се изиграят цели девет срещи, като първата от тях ще започне в 12 часа.