Започнаха строително-ремонтни работи на бившето училище “Св. св. Кирил и Методий“
Започнаха строително-ремонтни работи на бившето училище “Св. св. Кирил и Методий“ / Община Севлиево

Стартираха строително-ремонтни работи на сградата и дворното място на бившето Начално училище "Св. св. Кирил и Методий", които с Решение № 192 от 25.05.2016 г. на Общинския съвет- град Севлиево бяха предоставени за начална степен на Основно училище „Стефан Пешев" град Севлиево.

Дейностите, който ще се изпълнят по проекта са: ремонт на покрив; частична подмяна на стара дървена дограма с нова РVС; топлоизолиране на външни фасади; ремонт на учебни помещения, физкултурен салон и столова; реконструкция на училищната площадка и ограда. Средствата в размер на 224 997 лева за оптимизация на мрежата от общински училища в град Севлиево са осигурени от Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа" на Министерството на образованието и науката.

Реализирането на дейностите по проекта ще доведат до подобряване и осъвременяване на материално-техническата база и осигуряване на оптимална среда за обучение, възпитание, спорт и отдих на 286 ученици от начална степен на Основно училище „Стефан Пешев".