/ ThinkStock/Getty Images
Общинска полиция е въвлечена в схемата за телефонни измами. Мошениците, които измъкват парите на податливи жертви използвали наименованието, с което е известна структурата към местната администрация, за да бъдат още по-убедителни.
 
Вчера следобед габровка получила обаждане на телефона си. Жена, представяща се за служителка на Общинска полиция – Габрово я приканила да съдейства за залавянето на телефонен измамник.

9000 лв. - с тази сума възрастна жена реши да помогне на полицията
 
„Полицайката” заявила в прав текст, че ако жената не иска да пострада от телефонната мафия, трябва да даде наличните си пари и ценности. Междувременно жертвата вече била провела друг разговор по телефона, по време на който получила заплахи от името на престъпна група. 

страх жена
ThinkStock/Getty Images

5 000 лева – това била сумата, която изплашената жена успяла да намери в дома си и да я изхвърли в плик от терасата.

Най-разпространените телефонни измами и как да реагираме
 
Общинска полиция всъщност не съществува. Към Министерство на вътрешните работи структурата е Районно управление на МВР (РУ на МВР). За област Габрово тези управления са четири – РУ – Габрово, РУ – Дряново, РУ – Трявна и РУ – Севлиево.
 
В структурата на Общинска администрация – Габрово има Общински инспекторат, чиито функции са съвсем различни от борбата с организираната престъпност.