/ БСП за България

„На предстоящите евроизбори имаме реалния шанс да нанесем решаващ политически удар над ГЕРБ и управлението му. Това е генералната цел на тези избори. Това ще бъде вот на недоверие на управляващите и той трябва да бъде категоричен. БСП трябва да победи в името на хората“, това заяви Велизар Енчев кандидат за евродепутат от листата на БСП за България по време на среща с жителите на Община Севлиево.

Той призова за обединение, за да се върне властта на народа. „В страната ни здраво са се наместили страх и гняв от управлението на ГЕРБ. Страх основно да не си загубиш работата, а гняв от това, че хората са принудени да навеждат глави и да се чувстват безпомощни.

ГЕРБ управляват по начин, който не може да се нарече цивилизован. Време е за рестарт на системата. Мисля, че гневът трябва да победи страха. Най-важните избори не са тези, а местните през есента на 2019 г. От местната власт зависи какво ще се случи в България. Севлиевци трябва да си върнат града“. Велизар Енчев добави, че където ГЕРБ управлява, феодализъмът е официална норма и политика.

снимка:
БСП за България

Той добави, че в България не трябва да има минимална пенсия под прага на бедността. „Ще настояваме за достойни пенсии и минимална работна заплата в страната. На първо място ще поставим бедността и неравенството, в което живеете вие, жителите на България.

Европейският парламент може да наложи директива“, настоя още Енчев. Той засегна и проблема за демографската криза. „Ние трябва да се борим за еврокомисар по демографските въпроси и създаването на фонд за демографски застрашените страни, който да финансира тези райони. Става дума за фонд, от който да се отделя солидна сума за демографски застрашените райони не само в България. „Северозападна България и част от Северна е на първо място по икономическа изостаналост и демографска катастрофа“. 

В заключение кандидатът за евродепутат от листата на БСП заяви: „Бивши членове на БСП се проявиха и преди евроизборите, с помощта на ЦИК, откраднаха част от името на нашата партия, целейки с тази легализирана измама да откраднат проценти от БСП. Т

ова обслужва единствено ГЕРБ“, коментира Велизар Енчев. Той призова на 26 май да махнем мутрите, които ни управляват и да разширим ветрилото на влияние, гласувайки с номер 18 в интегралната бюлетина. „Трябва да се търси подкрепата на негласуващите, това са 35-40% от българите“. 

На срещата присъстваха народният представител от БСП Кристина Сидорова и Петинка Михайлова – председател на БСП – Севлиево. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!