Обръщение на инж. Мирослав Семов, кмет на Община Дряново по повод Коледните и Новогодишни празници
Обръщение на инж. Мирослав Семов, кмет на Община Дряново по повод Коледните и Новогодишни празници / Община Дряново
Кметът на Дряново Мирослав Семов поставя силен акцент върху подобряване на инвестиционния климат в общината.

Пред Дарик той заяви, че продължава развитието на инициативи, които да доведат до такъв ефект и обвърза успешната им реализация с решаване не проблемите от демографско естество.



Интервю с кмета на Дряново Мирослав Семов (ПЪРВА ЧАСТ)

От думите на Мирослав Семов стана ясно, че демографския проблем за община Дряново е голям, а бизнесът и образованието са ключови при решаването му. Семов окачестви като успешно развитието на идеята за създаване на колеж с екологична и биологична насоченост. Инвеститорът е неправителствена организация, а интерес да се обучават в него вече са проявили дори чужденци. Колежаните ще получават бакалавърска степен. До края на 2017 година трябва да приключи ремонта на сградата. 2018 година ще стане първия прием на студенти. Всеки един от обучаваните ще бъде запознаван с бита и миналото на народа ни.

В Дряново предстои да бъдат открити три специализирани паралелки.

„Едната ще обучава учениците да реставрират и консервират стари сгради, втората ще е с екологична насоченост, а третата – спортна”.
 
Мирослав Семов държи и на трите, но насочва вниманието към спортната. По думите му, оказва се, че в областта няма паралелки с такава насоченост в настоящия момент. В Дряново, от друга страна, имат амбицията да развиват детския спорт.
 
„Тази година мислим да направим второ издание на младежкия фестивал, ще има Великденски футболен турнир за деца, както и Милан джуниър камп. Ще предложим хотелската си база на отборите и залата – за тренировки, на участниците в Световното по хандбал”.

Интервю с кмета на Дряново Мирослав Семов (ВТОРА ЧАСТ)

Събитийният туризъм дава възможности за създаване на трайни връзки. Събота и неделя хотелите в Дряново са пълни с хора, които са се докоснали до събития, преживени в общината.
 
За втори път пред паметника на Кольо Фичето предстои да се дипломират младежите, завършващи строителни средни училища.  Общината не само инициира това събитие, но предоставя на дипломиращите се красив подарък – престилка и сандъче, оригинално изработен спомен за цял живот.
 
През 2017 година Община Дряново кандидатства с три големи инфраструктурни проекта и няколко по-малки, които очакват одобрение.