Евакуация
Евакуация / СУ „Отец Паисий"

На 06.11.2018 г., в 10:10 часа, в СУ „Отец Паисий" - Габрово, бе подаден сигнал за учебна евакуация на учениците, педагогическия и непедагогически състав след възникнал пожар. В рамките на няколко минути ученици, учители и служители се евакуираха през съответните изходи, събраха се на определения сборен  пункт и отчетоха присъстващите по паралелки.

Евакуация
СУ „Отец Паисий"

Разиграването на евакуацията бе в съответствие с плана за действия при бедствия, аварии и катастрофи и  имаше за цел всеки да запомни какво трябва да прави в случай на възникнал пожар.

Училищни екипи за безопасност

По време на занятието бяха упражнени действия за евакуация на пострадали от сградата на училището и оказване първа помощ на пострадали. В учението се включи младежкият отряд на БЧК с участието на доброволци от училището, който оказа първа помощ на пострадалите при евакуацията.

Евакуация
СУ „Отец Паисий"

Практическото учебно занятие за евакуация на пребиваващите в сградата при екстремални ситуации се проведе с компетентната намеса на екипите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ и Български червен кръст.