Сигналът посочва, че урната е разпечатана и е била извадена бюлетина
Сигналът посочва, че урната е разпечатана и е била извадена бюлетина / dariknews.bg

Бюрото на Европейския парламент в България организира конкурс за онлайн доброволци. Участниците трябва да заснемат видео на тема „Защо ще гласувам“ и да го споделят в социалните мрежи. Тримата, които привлекат най-много хора на „Този път ще гласувам“, ще се срещнат в Брюксел с екипа на кампанията. Крайният срок е 11 март 2019 г.

Алфа Рисърч: Всеки втори не знае как ще гласува на предстоящите избори за ЕП

„През месец май 2019 г. предстоят европейски избори. Много европейци, включително голям процент от младежите в Европейския съюз, приемат демокрацията за даденост, но и тя все по-често изглежда застрашена като принцип и на практика. Този път е важно не просто да гласуваме, но и да убедим повече хора да го направят.“, мотивират се организаторите на конкурса.

Съветът на ЕС прие промени в правилата за избор на европейски депутати

Европейският парламент
БГНЕС, архив

Коментар върху темата

Освен да гласува, всеки с право да го направи е необходимо да знае защо и да избере за кого. На избори за Европейски парламент (ЕП) е добре да се знае, че партиите, които формират листи в България, изпращат избраниците си във фракции, за които малко се знае у нас. Дейността на членовете на ЕП е малко популярна. Основна причина за това е слабата работа на повечето от тях с избирателите в България. Знаете ли колко офиса на европейски депутати има във вашия град? И ако за пет години (колкото е техния мандат) нито веднъж не са успели да станат част от животът ви, как вие да сте мотивирани да гласувате? Отговорите са за настоящи и бъдещи евродепутати.