Стартира програмата Старт на кариерата
Стартира програмата Старт на кариерата / Дарик Габрово

 

Безработни младежи ще могат да кандидатстват за работа в централните ведомства, областните и общинските администрации. Процедурата е част от Национална програма „Старт на кариерата". За Община Габрово е утвърдено едно работно място в отдел „Правен".

По програмата могат да кандидатстват безработни младежи, завършили висше образование, специалност „Право" - без трудов стаж по специалността, да не са навършили 29 години до 18 юли 2010 г. и да са регистрирани като търсещи работа в дирекциите „Бюро по труда".

Заявления се подават лично в срок до 16 юли 2010 г. в дирекциите „Бюро по труда". Необходимите документи са молба-заявление по образец, копие на лична карта, автобиография, документи за завършено висше образование, копие от документи за владеене на чужд език и компютърна грамотност. 

Общо девет държавни и общински институции в областта ще дадат шанс на млади вишисти без трудов стаж да започнат работа по програмата.

Допълнителна информация за програмата може да се намери на интернет страниците на Министерството на труда и социалната политика www.mlsp.government.bg и Агенцията по заетостта www.az.government.bg.