В хода на специализирана полицейска операция, провеждана в Габрово с цел превенция на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, криминалисти от РУ-Габрово са извършили проверка на непълнолетен жител на града, известен на полицията с предходни противообществени прояви.

При проверката на 2 октомври полицейските служители са установили, че той е придобил и държи в себе си „свивка“ от станиол, съдържаща зелена суха листна маса, реагирала на наркотичното вещество „марихуана“ при проведения полеви наркотест.

Малко след полунощ, в рамките на същата операция, автопатрулен екип на РУ-Габрово е извършил проверка на 18-годишен жител на града, за когото няма данни за предходни противообществени прояви. При проверката, полицейските служители са установили, че той е придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса, реагирала на наркотичното вещество „марихуана“ при проведения полеви наркотест.

Образувани са досъдебни производства, разследването и по двата случая се провежда под надзора на прокуратурата в Габрово.