Седмица на пожарната безопасност започва от днес
Седмица на пожарната безопасност започва от днес / Дарик Габрово, архив

Седмицата на пожарната безопасност  започва от днес и ще продължи до 16 септември, съобщават от полицията. Тя се организира във връзка с честването на Професионалния празник на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението". Ще бъдат организирани приемни за граждани в Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението".

В Габрово службата се намира на ул. "Антим I" № 1, Севлиево- ул. "Верещагин" № 4; Дряново- ул. "Рачо Стоянов" № 15; Трявна- ул."Проф. Пенчо Райков" № 15.

Предвидени са подготовка и проиграване  на демонстративни учения и занятия за гасене на пожар в Районната служба в Габрово на 13 септември от 10 часа в административна сграда "НТС", в Севлиево- също на 13 септември от 10 часа в "Росица" АД; в Дряново-в парк- хотел "Дряново"; в Трявна - на 16 септември от 9 часа в ЦДГ "Светлина".

Съвместно с центровете за работа с деца и със структурите на Министерство на образованието на територията на общините в областта ще се организират срещи за популяризиране на пожарникарската професия в групите за предучилищна подготовка в детските градини- Габрово - ЦДГ "І-ви юни", ЦДГ "Слънце", ЦДГ "Мики Маус" - 15 септември от 10 часа; Севлиево - в РСПБЗН с деца от ОДЗ "Радост", ОДЗ "Слънце" и ОДЗ "Пролет" - на 13 септември от 10 часа

Дряново - ЦДГ "Детелина" - на 15.09. от 10 часа; Трявна - ОДЗ "Калина"- на 15.09. от 10:00 часа, ЦДГ "Здравец" гр. Плачковци - 16.09.2011 г. от 10 часа. Ще бъде организирана доброволна дарителска кампания сред служителите на ОУПБЗН в помощ на непълнолетните деца на загиналите при изпълнение на служебния си дълг колеги - събраните средства са приведени по съответната сметка. Ще се проведе среща с ветераните на "Противопожарна охрана" в стола на РУП-Габрово на 14 септември от 18 часа.