Ремонтирана е детската площадка на Колелото
Ремонтирана е детската площадка на Колелото / netinfo

Приключи ремонтът на детската площадка на площад „Белорусия” на Колелото, съобщават от общинската администрация. Ремонтирани и боядисани са всички съществуващи съоръжения. Изграден е изцяло нов пясъчник, поставени са нови пейки и кошчета за боклук, ремонтирани са наличните пейки в парковата площ. Изработена е и монтирана пергола и парти пейка в терен, предвиден за бъдещо изграждане на сектор за деца с увреждания. Средствата за за ремонта възлизат на 9 000 лева, които са били предвидени в инвестиционната програма на Община Габрово за 2008 година.

Община Габрово, „Меркурий ПиП” АД и Фондация „Сила за живот” подписаха споразумение за сътрудничество за текущо поддържане на площадката. В него са регламентирани ангажиментите на всяка една от страните. В тези на Община Габрово влизат дейностите, извършени до момента. „Меркурий ПиП” АД се ангажира с редовното почистване на парка и алеите, косенето на тревните площи, поддържането на храстовата и дървесна растителност и засаждането на нова.

Фондация „Сила за живот” от своя страна ще се погрижи за доставката и монтажа на съоръжения за игра на деца с увреждания, монтирането на преместваема или постоянна детска сцена и организирането на различни празници и състезания за приобщаването на децата с увреждания.