Елин Пелин
Елин Пелин / Община Габрово

Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов” обявява конкурс за есе, посветен на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин. В  конкурса могат да вземат участие всички ученици на възраст от 12 до 18 години (VI – ХII клас) от учебните заведения на територията на  Габровска област. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи – от 12 до 14 години и от 15 до 18 години. Обемът на есетата не трябва да надвишава 2 (две) машинописни страници, шрифт  Times New Roman,  pt 12, разредка 1,5.

Всеки участник представя едно есе, като прилага кратка информация за себе си – трите имена; селището, училището и класа, в които се обучава; адрес по местоживеене; телефон и е-mail (контактите могат да бъдат на родител/ настойник на ученика).

Творбите могат да бъдат изпратени по електронна поща на: ese_elin_pelin@abv.bg или като пощенска пратка на адреса на библиотеката – гр. Габрово, пл. „Възраждане” 23, РБ „Априлов-Палаузов”,  гише „Регистрация и информация” ( за конкурса), или донесени в библиотеката в запечатан плик.

Конкурсните есета няма да бъдат връщани на авторите си след обявяване на резултатите.

Краен срок за изпращане на творбите – 3 юли 2017 година, 22 часа. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 18 юли 2017 година

Отличените творби ще бъдат публикувани на интернет страницата на Регионална библиотека – Габрово и във в. „100 вести“. Победителите в конкурса – I, II и III място в двете възрастови категории, ще получат специални грамоти.