Проверяват избирателните секции
Проверяват избирателните секции / netinfo
Извършени са проверки на всички избирателни секции в областта, съобщават от полицията. Проверката е направена от служители на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Установено е, че има условия за успешна евакуация и пожарогасене, електрическите инсталации и отоплителните съоръжения са в изправност, а секциите са осигурени с необходимите противопожарни уреди и съоръжения.

Извършена е проверка за изправността на противопожарните автомобили, уреди и съоръжения. Проведени са инструктажи на председателите на всички Секционни избирателни комисии в региона.

Изготвени графици за усилено дежурство на служители на Областна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в предизборните и изборни дни в областта.

От дирекцията припомнят основните правила за пожарна безпасност- в помещенията на избирателните секции не бива да се използват свещи за осветление, тютюнопушенето да се извършва само на определените за това места, използваните за отопление отоплителни и нагревателни уреди и съоръжения да са стандартни и напълно обезопасени.