Прогноза за времето на 23 май, понеделник
Прогноза за времето на 23 май, понеделник / DarikNews.bg

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В часовете около обяд над Източна България облачността временно ще се увеличи и на места ще има краткотрайни валежи, посочват от НИМХ - БАН.

Ще духа слаб южен, а в Източна България - северен вятър. Ще се затопли още малко и максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, в София - около 22 градуса.

Над Черноморието денят ще започне със слънце, но по-късно през деня облачността ще се увеличи временно и е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 21 - 23 градуса. Температурата на морската вода ще е около 17 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се образува незначителна купеста облачност. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Във вторник от запад на изток ще премине студен фронт и на много места ще превали и прегърми. През нощта срещу сряда, с умерен и силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. В сряда ще бъде ветровито и хладно. Облачността ще е по-често значителна и на места отново ще превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg